Amazon Whole Foods Buyout: Vad du behöver veta

Amazon Whole Foods Buyout: Vad du behöver veta

17 Juli 2021 0 Von admin

Amazon Whole Foods Buyout: Vad du behöver veta

I juni 2017, Internet retail gigant Amazon gjorde meddelandet att den planerade att köpa organisk livsmedelsbutikskedja Whole Foods Market – för chockerande 14 miljarder dollar.

Amazons nya förvärv skickade huvuden snurrande – och säkert vacklade tungorna. Men vad behöver du veta? Hur kommer Amazons enorma köp att påverka din veckovisa shoppingresa till Whole Foods?

I det här inlägget bryter vi ner allt om Amazon Whole Foods-köp.

Amazons livsmedelsbutik

Det är ingen hemlighet att Amazon ville komma in i livsmedelsindustrin. Faktum är att de har skapat en livsmedelsleveranstjänst, AmazonFresh, som är baserad i Seattle.

Men bara för att Amazon har gjort drag betyder det inte att affären är klar ännu – det kommer inte att ske förrän i slutet av 2017. Intressant nog förväntar sig Amazons vd Jeff Bezos att möta hårdare regler på grund av hans ibland omtvistade relation. med USA: s president Donald Trump.

Om politiska strängar dras och affären misslyckas kommer Amazon att tvingas skjuta ut hela 400 miljoner dollar till hela livsmedelsmarknaden – det är en hel del av en affärsmässig skilsmässa.

Vad kommer att förändras?

Först och främst kommer många att vara intresserade av att veta att varken varumärket på Whole Foods Market eller VD John Mackey kommer att ersättas.

Generellt sett känner de flesta människor att den största förskjutningen på grund av Amazon Whole Foods-förvärvet kommer att vara i det sätt som folk handlar på. Som du kanske har gissat förväntas upplevelsen bli mer fokuserad på dagligvaruhandeln.

Medan livsmedelsbutiker online fortfarande säkert har sina skeptiker, kommer Amazons rykte att leverera produkter av hög kvalitet inom andra områden sannolikt att konsumenterna känner sig mycket mer bekväma med idén.

De goda nyheterna?

Amazon verkar inte ha någon avsikt att stänga av hela livsmedelsmarknadens många tegelstenar. Så om du fruktar att detta snart kommer att gå vägen för Blockbuster-Netflix-tävlingen, tänk igen.

Många tror att Amazon kommer att erbjuda speciellt bra livsmedelsleveransavtal till dem som redan har Amazon Prime-medlemskap. Det är troligt att Prime-medlemmar kommer att kunna få matvaror levererade till sina hem för så lite som $ 15 i månaden.

Naturligtvis är inte alla nöjda med den här affären.

Walmart känner särskilt att de hotas och överväger att gå från att göra affärer på Amazon Web Services, ett molnbaserat datorsystem som används av många företag.

Dessutom blir bönder och andra livsmedelsproducenter lite avskräckta av affären. De fruktar att Amazon, precis som det hände med att sälja böcker, skulle underskrida allt och tvinga dem att drastiskt sänka sina priser och förbättra sin marknadsföring för att hålla sig flytande.

Det är vad du behöver veta om du köper hela mat från Amazon!

Förhoppningsvis har den här artikeln försäkrat dig om att det, ja, det sannolikt kommer att finnas en hel del förändringar till följd av Amazon Whole Foods-inköp, men de flesta kommer att vara till det bättre.

Var inte rädd, tusenårsmarknaden – det verkar som om du kommer att kunna fortsätta köpa ditt kokosnötvatten och grönkålflis i fred! Men i affärer kan saker och ting förändras på en krona. Fortsätt återkomma med oss ​​för mer uppdateringar om den här affären.