Debunking 9 vanliga myter om att köpa grossist

Debunking 9 vanliga myter om att köpa grossist

16 Juli 2021 0 Von admin

Debunking 9 vanliga myter om att köpa grossist

Under 2017 uppgick den globala e-handelsförsäljningen till över 2,3 biljoner dollar.

Det är tydligt att en framgångsrik e-handelswebbplats kan tjäna några seriösa pengar. Men för att kunna sälja behöver du först produkterna.

Det är här som köper grossist. Att köpa produkter till grossistpriser och sälja dem till vinst är en vanlig affärsmodell i e-handeln.

Men det finns mycket nonsens skrivet om att köpa grossist. Läs vidare när vi debunkerar nio av de vanligaste myterna om grossistinköp.

1. Du kan bara köpa grossist med en stor budget

Många människor är avskräckta från att köpa grossist eftersom de felaktigt tror att du måste spendera stora pengar för att göra det.

Så är inte alls. Många grossister har inte minsta orderstorlekar eller kommer att ha minimibeställningar som ligger inom räckhåll för de flesta e-handelsföretag.

Självklart gäller reglerna för att köpa i bulk – ju mer du köper, desto större besparingar kan du göra. Men det är mer än möjligt att börja med en liten budget och bygga upp ditt företag tills du har råd med stora order och djupa rabatter.

2. Säsongstrender spelar ingen roll

Många antar att om du köper grossist kommer du inte att påverkas av fluktuationer i utbud och efterfrågan.

Men säsongsmässiga trender påverkar grossistköp på samma sätt som de påverkar alla detaljhandelsföretag. Efterfrågan kommer alltid att vara högre under semestern och du måste planera på rätt sätt. Förvänta dig att du behöver högre lagernivåer för att möta ökningen i affärer, och kom ihåg att din konkurrens kommer att försöka fylla på samtidigt som du är.

3. Håll dig till vad du vill

Att köpa grossist betyder inte att du ska ha ett föremål i åtanke och ignorera alla andra.

Grossister har ett brett sortiment av lager och deras lager förändras hela tiden. Om du bara fokuserar på att köpa samma produkter om och om igen, saknar du saker som potentiellt kan bli dina största säljare.

Så ta dig tid att titta igenom hela inventeringen av grossister. Du kan bli förvånad över vad du kan hitta.

4. Att köpa grossist online är det enda alternativet

Vi lever i en onlinevärld, men det betyder inte att du ska driva ditt företag helt från din bärbara dator.

Många grossister har fysiska lokaler som du kan besöka. Detta kan hjälpa dig att bestämma kvaliteten på de produkter du köper, vilket inte alltid är så enkelt baserat på bara ett foto på en webbplats.

Och att möta grossister ansikte mot ansikte gör att du kan bygga upp en rapport och diskutera prissättning och rabatter som inte är lika lätt att göra via e-post.

5. Det billigaste betyder det bästa

Det mest frestande att göra när man startar ett e-handelsföretag är att hitta de billigaste föremålen som ger dig den största marginalen.

Även om detta kan låta som en bra idé, är de billigaste artiklarna lika billiga för alla dina konkurrenter. Och om ni alla följer samma plan kommer din marknad att bli mättad ganska snabbt. Det lägsta priset är inte alltid den bästa kvalitetsgarantin, vilket säkert inte hjälper till med upprepade affärer.

Det kan vara svårt att hitta den där smaken mellan låga priser och bra kvalitet, men det är värt ansträngningen om du vill att ditt företag ska lyckas.

6. Nischartiklar är lätta att hitta

Många nya företag är övertygade om att de bara behöver hitta en nischartikel som inte många säljer, marknadsföra sin webbplats väl och se hur kontanter rullar in.

Problemet med denna plan är att nischartiklar är nischade av en anledning. Om du inte hittar många webbplatser som säljer vänsterhänta sporks online kan det vara av flera anledningar. Nummer ett är att de verkligen är nischade, vilket innebär att du kommer att kämpa för att hitta dem till salu, särskilt till konkurrenskraftiga priser. Och det andra är att ingen faktiskt vill ha dem.

Du kan tjäna pengar på att fylla ett gap på marknaden, men inte alla luckor är värda att fylla.

7. Du behöver inte bygga relationer

Köp produkter, marknadsför din webbplats, sälj produkter, köp fler produkter. Varför skulle du någonsin behöva interagera med någon annan?

Du kan driva ett företag på det här sättet, men det är inte en som sannolikt kommer att ha någon hållbar tillväxt. Att bygga relationer med dina leverantörer är lika viktigt som att bygga relationer med kunder. Många grossister erbjuder alternativ på begäran som inte annonseras på deras webbplatser. Du kanske kan lära dig mer om rabatterade rabatterade erbjudanden om du till exempel köper med pallen.

Men du kommer aldrig lära dig mer om dessa erbjudanden om du inte öppnar en dialog med leverantörerna i första hand.

8. Din smak är allt som är av betydelse

Att köpa grossist är inte som att besöka en godisaffär. Att bläddra igenom inventeringen och välja dina favoritartiklar kan vara kul, men det är inte ett bra affärsbeslut.

För att sälja många produkter måste du veta vilka produkter som säljer bra och vilka inte. Det enda sättet att lära sig det är att lägga in arbetet och göra lite forskning. I slutet av dagen är kunden kung. Det är vad kunden vill köpa, inte vad du vill sälja, som betyder något.

9. Prisforskning är inte viktigt

En annan felaktig tro som många e-handelsföretag har är att de kan ställa in sina egna priser utan att oroa sig för resten av marknaden.

Frestelsen kan vara att ställa in marginalen så hög som möjligt och anta att detta är det bästa sättet att göra vinst. Men en enorm markering på nollförsäljning är fortfarande noll vinst. Omvänt, om du ställer in ditt pris för lågt kan du göra mycket försäljning, men inte optimera dina vinster baserat på vad konsumenterna är villiga att betala för dina produkter.

Ta dig tid att undersöka och det kommer att ge utdelning.

Letar du efter mer bra affärsråd?

Om du funderar på att köpa grossist för ditt e-handelsföretag och letar efter mer företagsråd, så är vi här för att hjälpa dig.

Vi har en rad fantastiska artiklar full av användbar information som täcker områden från affärsverksamhet och ekonomi till marknadsföring av webbplatser. Du kommer garanterat att hitta något som hjälper dig att ta ditt företag till nästa nivå.