Hur man tillbehör för varje klädstil

Hur man tillbehör för varje klädstil

17 Juli 2021 0 Von admin

Hur man tillbehör för varje klädstil

Axelbandslös A-linje med en axel – du har alla klädstilar som matchar de olika tillfällena i din sociala kalender.

Samma smycken och accessoarer passar inte med alla stilar. Det här inlägget visar hur du kan få tillgång till varje klädstil i din garderob.

Från uttalande halsband till känsliga örhängen, varje bit har en plats och en outfit. Tillbehör kan göra hela skillnaden i ditt totala utseende. Fortsätt läsa för att lära dig det väsentliga för att välja tillbehör.

3 saker att tänka på när du väljer tillbehör

De tre viktigaste faktorerna att tänka på när man plockar ut smycken, hårbitar eller halsdukar är:

Så här använder du dessa tre faktorer för att bäst komplettera din klädstil.

Färg

Färgval är bland de viktigaste i din övergripande outfit. Att välja färger som kolliderar ger dig bara negativ uppmärksamhet. Tillbehörsfärger bör komplettera den klädstil du har på dig och din hudton.

Tillbehör med ljusa, livfulla färger fungerar bra med svart, vit eller en neutral färgad klänning. Den enkla färgen på klänningen gör att dina ljusa tillbehör dyker upp.

Om du har på dig en färgstark klänning, bör tillbehören vara i en enkel färg som passar bra med den.

För en enkel och effektiv stil, välj primär- och sekundärfärger bredvid varandra på grundläggande färghjul. Primärfärger är de grundläggande röda, blåa och gula, och sekundära färger är resultatet av två primärfärger blandade, som röd och gul som gör orange.

När primär- och sekundärfärger har samma ljushet eller mörker skapar de en fantastisk, snygg outfit.

Ha kul med att prova olika färger på klänningar och accessoarer för att se vad som ser bäst ut med dina funktioner och hudton. Undvik att bära mer än tre färger i hela din outfit.

Skala

Hur enkel eller dramatisk din klänning är kommer också att avgöra hur enkel eller dramatisk att gå med tillbehör. Om din klänning har ett djurtryck, stora ränder eller mönster, är enkla tillbehör vägen att gå. Klänningar med volanger eller paljetter matchar också bäst med underskattade smycken.

Skala är särskilt viktigt när det gäller plånböcker och handväskor. Din kroppstyp är en avgörande faktor när du väljer rätt handväska för att komplettera din klädstil.

Till exempel, om du är lång och tunn, kommer en kortare handväska som en koppling att se bättre ut. Kvinnor som är korta bör hålla sig borta från väskor med långa remmar. Medelstora handväskor passar bra för kurviga kvinnor, medan små kvinnor vill undvika stora ryggsäckar som verkar för stora med sina små ramar.

Stil

De tillbehör du väljer säger mycket om din modestil. Du kan klä upp en vanlig klänning med glamorösa, ljuskronaörhängen eller hålla utseendet slätt med pärlor. Skor, bälten, halsdukar – de spelar alla en roll i att berätta din modeshistoria.

Med en lätt sundress kanske du gillar lekfulla tillbehör som tjocka smycken, en slouchy handväska och färgglada lägenheter.

Om du har på dig en liten svart klänning för en tjejkväll, kanske du gillar kantiga tillbehör som en studded handväska eller ett tjockt manschettarmband.

Och med en elegant aftonklänning, glamorösa tillbehör som en stor cocktailring och en utsmyckad koppling skulle se bra ut.

Tips för tillbehör till klädstilar

Att hitta rätt smycken, skor och accessoarer är lika viktigt som att välja rätt klänning för ditt tillfälle. Tillbehör kan göra eller bryta ut det du letar efter.

Med hänsyn till färg, skala och stil, här är några fler tips att tänka på när du väljer rätt tillbehör för alla klädstil.

1. Varje tillbehör bör lägga till något i utseendet

Över-accessorizing och under-accessorizing är alltför vanliga för fel bland kvinnor. Innan du lämnar huset, ta en annan gång i spegeln för att se om några smycken bitar inte tjänar ditt utseende. På baksidan, behöver du lägga till ett smycke?

Sentimentala bitar behöver inte bäras med varje klänning. Varje tillbehör bör komplimangera dig och klänningen. Om det inte gör det, spara det till en annan outfit.

2. Köp mångsidiga tillbehör

Samma halsband kanske inte fungerar med alla klänningstyper, men ett pannband eller handväska kan passa i olika klänningsstilar. Ett tillbehör är mycket mer värdefullt när du kan få mycket nytta av det.

Vissa sentimentala tillbehör kan till och med vara mångsidiga. Till exempel ser en sen mormors stora cocktailring bra ut med sitt barnbarns långärmade hemkomstklänningar. Tillbehöret ger klänningen intresse och känslor.

3. Tillbehör bör vara lämpliga för tillfället

Medan stil har blivit mildare i dagens samhälle, är det fortfarande viktigt att avge lämplig ton och vibe med dina smycken och accessoarer. Varje kontrast i dina tillbehör bör komplettera klädstilen ytterligare.

Sofistikerade kristallörhängen kan se bra ut på dig under en dag full av möten, men undvik de skimrande bitarna om du ger en presentation. Skimret är distraherande och tar bort ditt tal.

Experimentera med olika stilar och använd alltid ditt bästa omdöme när du väljer tillbehör till din klänning.

4. Arbeta med din hudton

Var medveten om din hudton när du väljer färgglada tillbehör. Välj ädelstenar som ser bra ut mot din hudfärg. Prova olika nyanser av turkos, guld eller silver för att se vad som ser bäst ut mot din hud.

5. Arbeta med dina ansiktsfunktioner och kroppsram

Var medveten om var du uppmärksammar med dina tillbehör. Layouten och storleken på dina smycken kan komplettera dina kroppsegenskaper. Till exempel kan lagerhalsband lägga till en enorm stil i en klänning men för mycket kan övervinna din kroppsram.

Tänk på längden på dina halsband och bredden på dina manschettarmband. Du vill inte dra uppmärksamhet på ett negativt sätt.

Tillbehör är ett roligt sätt att klä på eller klä på någon klädstil. Genom att vara medveten om färg, skala och stil och använda din bästa bedömning av dina egna funktioner kan du skapa olika stilar med vilken klänning som helst.