Hur man väljer rätt diamantslipning för henne

Hur man väljer rätt diamantslipning för henne

16 Juli 2021 0 Von admin

Hur man väljer rätt diamantslipning för henne

Är du redo att ta det viktiga nästa steg i ditt liv? Grattis! Att föreslå din flickvän kan vara en nervös händelse och det är den viktigaste delen att välja rätt ring att ställa frågan med. När allt kommer omkring kommer hon att ha den ringen varje dag resten av sitt liv.

Så, vad behöver du leta efter när du köper en ring? Kom ihåg 4 “C”: klipp, färg, karat och klarhet. Helst vill du välja en ring som uppfyller de högsta kraven för din budget i alla tre kategorierna.

Klippet är dock det mest uppenbara av de tre. Det finns olika nedskärningar att välja mellan, inklusive runda, prinsessa och ovala.

Fortsätt läsa för hjälp med att avgöra vilken diamantslipning som är bäst för henne.

Titta på hennes andra smycken

Vårt första tips är att titta på vad hon redan har. Titta på hennes ringar, örhängen och halsband och observera diamantens form.

Om hon inte äger många diamanter är det okej! Titta på hur metallerna och andra ädelstenar är formade. Har hon många vridande cirklar eller mer djärva hörn?

Använd detta som en grund för vad hon kanske gillar, med tanke på primära och sekundära former.

Tänk på hennes personlighet

Vårt andra tips är att utvärdera hennes personlighet. En kvinnas favorit diamantslipning kan kopplas till olika aspekter av hennes personlighet.

Om du är kär i en sofistikerad och glamorös kvinna, betrakta den mest populära formen: rund. Denna klassiska diamantslipning avger en känsla av evig skönhet. Runda diamanter tenderar att glittra mest och reflektera ljus vid varje drag.

Är din flickvän mer djärv och samtida? Tittar hon på New York Fashion Week och ser efter smycketrender från Met Gala? Om så är fallet, överväga en prinsessskärning. Som den näst mest populära formen skär prinsessan fokus på att föra skönheten till en fyrkantig diamant. De skarpa kanterna och den vinklade designen skapar en snygg och modern ring.

Om hon är det elegant och älskar tidlösa smycken, betrakta det strålande snittet med Asscher som ett sekundärt val. De innehåller båda mjuka kanter och rundade hörn för att skapa en härlig ring som aldrig kommer att gå ur stil.

Gör hon älskar allt vintage inspirerat, från husinredning till vintageklockor? Tänk sedan på en smaragdskärning. Den här långsträckta diamanten skriker vintage-glam. En oval diamant kan fungera som ett sekundärt alternativ. Det ger en liknande känsla som smaragdskuren medan den baseras på en rundare silhuett.

Få ett professionellt yttrande

Naturligtvis kommer inte alla kvinnor att falla så lätt i en av dessa kategorier. Om du fortfarande har problem med att välja diamantslipning, få en åsikt från en professionell. En juvelerare, som förlovningsringar, kan hjälpa till att förklara alla olika nedskärningar för dig och ge dig lite värdefull inblick i vad din framtida fru kan älska.

Välja rätt diamantslipning

Att hitta rätt diamantslipning kan vara en skrämmande uppgift. Det finns så mycket mer än bara runda eller fyrkantiga att välja mellan.

När du bestämmer dig för ett snitt, börja med att titta på hennes andra smycken. Vilka former verkar hon hålla fast med gång på gång?

Tänk sedan på hennes personlighet. Till exempel kan en klassisk rund diamant vara bäst för de glamorösa kvinnorna där ute. Men en prinsessskärning kanske passar en djärv och moderiktig kvinna.

Tyckte du om den här artikeln? Kolla in vår blogg för mer fantastiskt innehåll.