Du kan göra det!  Hur man håller sig till mål i några enkla steg

Du kan göra det! Hur man håller sig till mål i några enkla steg

3 Dezember 2020 0 Von admin

Du kan göra det! Hur man håller sig till mål i några enkla steg

Det nya året är precis runt hörnet, och det verkar som om alla ser fram emot att lägga detta år bakom sig. Varje årsskifte sätter individer ambitiösa mål för sig själva i hopp om att förbättra sig själva på ett eller annat sätt.

Men att sätta mål och hålla fast vid dina mål är två olika historier. Enligt forskning från University of Scranton, endast 8% av människorna uppnår faktiskt sina nyårsresolutioner. Det betyder att massiva 92% av befolkningen inte når upp till sina mål.

Om du vill bli en del av 8%, fortsätt läsa och lära dig att hålla dig till mål och göra 2021 till ditt år.

1. Tro på dig själv

Framför allt måste du tro på dig själv för att uppnå några mål. Du måste inse att dina mål är en direkt återspegling av vem du vill bli. Om du inte tror på dig själv, hur blir du den personen?

Att ha självförtroende är en nödvändig faktor för att utveckla självförtroende, ett drag som kan ge individer försäkran om att de har förmågan att fullborda ett mål. Att tro på dig själv är det första steget mot att hålla dig till dina mål och slutligen korsa dem från listan.

2. Visualisera det

Visualisering kan vara ett kraftfullt hjärnverktyg som används för att begränsa ditt fokus och attrahera de bilder du söker. Det kan hjälpa dig att skapa en vision om dina mål när de är färdiga och samtidigt ge dig den motivation du behöver för att slutföra målet.

Det finns flera exempel genom historien om människor som använder visualisering för att slutföra och uppnå sina mål. Till exempel tvingades Natan Sharansky att tillbringa nio år i ett fängelse i Sovjetunionen och bestämde sig för att öva mentalchack och visualiserade sig vara världsmästare. Efter att ha släppts ur fängelset blev Natan Sharansky världsmästare schackspelare 1996 efter att ha slagit Garry Kasparov.

Du kan använda visualisering på många olika aspekter av ditt liv för att hjälpa till med olika mål. Om du har problem med att hålla dig till dina träningsmål, som att starta en viktminskningsprogram, försök att stänga ögonen och föreställa dig att du lägger ner det hårda arbetet och krossar dina mål.

3. Håll dig ansvarig

Ibland kan det vara bra att ge dig den motivation du behöver för att uppnå dina mål. Ett sätt att komma igång är att sätta upp rimliga mål och skriva ner dem på en plats som du kommer att bli ständigt påmind om.

Genom att skriva ner dina mål skapar du redan en bild av vad som måste uppnås. När du slutför dina mål kan du sedan korsa dem och ge dig ett tecken på prestation och motivation att hålla dig igång. Du kan skriva ner dina mål – kort och lång sikt – och skapa dagliga att göra-listor för att se och se dig själv uppnå var och en.

Lär dig att hålla dig till mål och uppnå allt

Att sätta mål och se dig själv uppnå dem en efter en är en av de mest glädjande känslorna i världen. När du väl har lärt dig att hålla dig till mål kan du åstadkomma allt du tänker på. Ju mer du använder dig själv när det gäller dina mål, desto bättre resultat får du i slutändan.

Om du letar efter mer information om att hålla dig till dina mål, kolla in resten av vår webbplats!