10 SEO-tips du behöver veta för 2019

10 SEO-tips du behöver veta för 2019

10 Februar 2019 0 Von admin

10 SEO-tips du behöver veta för 2019

Google indexerar 30 biljoner webbsidor för att ge sina användare den mest relevanta informationen. Var och en av dessa sidor tävlar om att bli toppresultatet för en myriad av olika söktermer. Du är inte annorlunda.

När du börjar utveckla din SEO-strategi bör du utforma den som om du tävlar mot 30 biljoner andra sidor. Varje nyckelord räknas, och så gör varje bakåtlänk. Du måste hålla dig uppdaterad med de senaste SEO-tipsen och strategierna för att hålla din rang, åtminstone.

Och det är inte annorlunda under 2019 än något annat år. I år finns det ny teknik som du måste utforma din SEO-strategi runt. Du måste också fokusera på att bygga ett igenkännbart varumärke med ditt innehåll, för att driva sociala medier.

Fortsätt läsa för att lära dig hur du kan ligga före Googles 30 biljoner sidor 2019 och börja toppranka ditt företag!

1. Nyckelord i rubrikerna och titeln

Grunderna för innehållsmarknadsföring kommer inte att förändras under 2019, och de kommer troligen inte att förändras någonsin. När Google indexerar en webbsida läser den rubrik- och titeltaggarna för att lära sig vad innehållet handlar om. Du bör strategisera dina rubriknyckelord för att få ut det mesta av möjligheten att börja ranka högre.

Se till att du inte bara upprepar dina sökord. Inkludera ord som är relaterade till ditt nyckelord till fallande rankningar om Google misstänker att du är nyckelordstoppning. Genom att inkludera liknande nyckelord kan du också börja rangordna för tangentiella sökningar, vilket hjälper dig att få trafik till din webbplats.

2. Var extrem med XML

De flesta professionella webbdesigners har tagit emot XML som ett sätt att låta Google hitta innehåll snabbare. Med XML kan du skapa en webbplatskarta som Google sedan kan använda för att genomsöka din webbplats snabbare. Det hittar ditt innehåll snabbare än webbplatser som inte har en XML-webbplatskarta, vilket resulterar i en högre ranking.

Se bara till att din robots.txt matchar ditt XML-dokument! Om det inte matchar tar Google mer tid att hitta ditt innehåll och kanske rankar dig lägre eftersom det kanske inte helt litar på din webbplats.

3. Röst ditt sinne

Nya tekniker som stöds av Alexa, Google Assistant och Siri förändrar hur människor samlar in information från webben. I stället för att direkt skriva in ett nyckelord, ställer människor tillfälligt robotfrågor, som de skulle göra med någon annan person.

Det betyder att dina mest effektiva sökord börjar förändras. Talat språk är mycket mer informellt än skriftligt, så du måste utforma dina nyckelord därefter. Gör dem inte helt informella, men inkludera några för att locka användare av röstassistenter.

4. Innehållet måste vara rätt längd

Precis som alla andra år måste ditt innehåll faktiskt ha innehåll. Google betraktar längden på ett dokument innan det ges till sina användare som ett sätt att se till att det innehåller det de letar efter. Om ditt innehåll är för kort eller för långt kommer Google inte att ranka det högt.

Försök att mäta rätt längd för ditt innehåll, beroende på ämnet. Mellan 500 och 2000 ord är vanligtvis den söta platsen.

5. Fokusera på att bygga bakåtlänkar

Bakåtlänkar är fortfarande avgörande för en framgångsrik SEO-strategi. Med dem kan Google snabbt lita på din webbplats och kommer att anta att den innehåller bra innehåll. Om en stor skara människor länkar till ditt innehåll måste det vara värt att läsa.

Det finns bara två sätt att få bakåtlänkar: skapa bra innehåll och dela det. Det finns webbplatser du kan använda, som denna pålitliga webbplats, vilket hjälper till att driva bakåtlänkar till ditt innehåll. Men i slutet av dagen kommer bakåtlänkar från att dela bra innehåll.

Om det inte är bra, länkar inte folk till det.

6. Bli social med sociala medier

Användare av sociala medier blir beskyddare för information. De bestämmer vad Google plockar upp, liksom nyhetsmedier och vad den genomsnittliga användaren ser när de går online. Vänd dig till användare av sociala medier för att skapa ett rykte för dig själv och få trafik till din webbplats.

Genom att fokusera din SEO-strategi på sociala medier tar du också de första stegen mot att bygga ett varumärke. Detta är avgörande för din övergripande marknadsföringsstrategi, inte bara din SEO-strategi.

7. Dela är omtänksam

Ingen gillar en backlink hog. Om du får bakåtlänkar utan att dela andras innehåll gör du en missnöje för andra innehållsskapare. Genom att dela andras innehåll kommer Google också att vara mer benägna att ranka dig högre.

Att dela annat innehåll och länka till andra sidor visar att du är en aktiv medlem i din nisch. Det visar att du bryr dig och Google tar hänsyn till det när du bestämmer var du rankar.

8. Se till att andra också kan dela ditt innehåll

Om du inte får de bakåtlänkar du förväntar dig för ditt innehåll bör du kontrollera att det är delbart. Att uppmuntra människor att kopiera webbadressen räcker inte för att driva de bakåtlänkar du behöver för att lyckas. Istället bör du inkludera knappar för att dela dina inlägg på Twitter, Facebook och andra sociala medier.

Det borde också finnas en knapp för att kopiera webbadressen direkt till en användares urklipp, för att göra delningen ännu smidigare.

9. Måste gå snabbt

Din webbplatsen måste vara snabb för att hålla användarna på den. Om det tar för lång tid att ladda din webbplats kommer människor att lämna och din kvarhållningsgrad sjunker. Investera i en snabbare server eller mer bandbredd för att hantera större trafikvolymer.

Det hjälper dig att rankas högre eftersom Google märker att fler människor går till din webbplats och stannar där längre.

10. Håll dig uppdaterad om SEO-tips

Världen av SEO förändras lika snabbt som internet gör. För att hålla dig över hela året måste du hålla dig uppdaterad om de senaste trenderna. Gör läsnyheter om SEO och Google till en del av din dagliga rutin.

På det sättet vet du när en större förändring inträffar och du kommer att kunna agera snabbt.

Din SEO-strategi är allt

När människor letar efter information online går de till Google. Företaget underlättar hur människor kan hitta andra människor, organisationer och företag. Om du inte rankar högt på Google eller någon annan sökmotor är det lätt för människor att aldrig inse att du existerar.

Om du människor inte känner till dig eller de tjänster du tillhandahåller är hela marknadsföringsplanen mycket. Till exempel, ditt varumärke spelar ingen roll om ingen någonsin ser det, och inte heller jobbet du lägger i det. Varje marknadsföringsplan bör börja med sin SEO-strategi eftersom det, utan en bra ranking, inte har någon mening med något annat.

Och för SEO-tips som hjälper dig att klättra upp, fortsätt bara läsa här. Vår webbplats uppdateras alltid med de senaste nyheterna om branschen. Du är den första som får veta när branschen förändras och hur du kan få en bättre ranking!