4 handlingsbara tips för innehållsmarknadsföring som ger resultat

4 handlingsbara tips för innehållsmarknadsföring som ger resultat

5 Februar 2019 0 Von admin

4 handlingsbara tips för innehållsmarknadsföring som ger resultat

Snurrar du hjulen i ett marknadsföringsspår för innehåll? Det händer de bästa av oss. Men några expertmarknadsföringstips för innehåll kan vara allt du behöver för att gå i rätt riktning.

Innan vi går in i detaljer är det värt att notera att alla verkar ha en åsikt om vad som gör bra innehåll. Vissa företag gör allt för videoberättande. Andra svär vid långformiga blogginlägg laddade med hur man gör och bilder.

Det viktigaste att komma ihåg är att det bästa innehållet är det som fungerar för dig.

Bra innehåll är inte alltid vad du tycker. Det tar vanligtvis lite finessing för att hitta rätt formel.

Om du kämpar för att hitta din, sätt dessa fyra innehållsmarknadsföringstips för att fungera i din strategi:

1. Bekanta dig med din försäljningstratt

Du skapar inte innehåll bara för det. Varje blogginlägg, video och inlägg på sociala medier har förmågan att flytta din publik genom din försäljningstratt – om du vet hur din försäljningstratt fungerar.

Varje tratten riktar sig till ett annat inköpssteg. Du bör utveckla ditt innehåll för att tilltala köpare i varje steg i tratten för att hjälpa dem att gå vidare mot en konvertering.

Ta dig tid att förstå denna process och var köpare går in i tratten. Engagera dem vid varje steg på resan så att du aldrig missar en möjlighet.

2. Underhåll en innehållskalender

Innehållskalendrar håller dig organiserad. Du kan planera ditt innehållsschema och veta vad du ska skapa under hela året.

Förplanerade innehållskalendrar kan också hjälpa till att styra hela innehållsstrategin. De ger detaljerad insikt i vad du lägger upp och var du lägger upp det.

Ta dig tid att kartlägga vad du vill åstadkomma med ditt innehåll och utveckla sedan innehåll som stämmer överens med dessa mål. Om du har svårt att hålla jämna steg, kontakta a marknadsföringsföretag för hjälp.

3. Utveckla ditt innehåll kring ett specifikt syfte

Varje innehåll du skapar bör tjäna ett specifikt syfte. Annars, hur vet du att det fungerade?

Börja med dina mål: vad ska din publik göra efter att ha läst dina inlägg?

Vill du driva människor djupare in i din försäljningstratt? Bör de nå ut för mer information eller anmäla sig till ett nyhetsbrev Är ditt innehåll utformat för att främja en positiv varumärkesimage utan några strängar?

Börja med ett syfte i åtanke och utveckla sedan innehållet kring det syftet.

4. Använd ditt innehåll på nytt

Om du ändrar innehållet på nytt kan du få mest värde för dina ansträngningar. Du har redan undersökt och skrivit, så varför inte maximera dina resultat?

Du kan till exempel göra en vitbok till ett infografiskt, video- och blogginlägg. Det är i princip samma information, men i olika format som tilltalar olika publik.

Förvandla dessa tips om innehållsmarknadsföring till handling!

Låt inte dessa fem innehållsmarknadsföringstips samla damm! Sätt dem att arbeta i din strategi för att driva trafik, öka konverteringar och få det erkännande ditt företag förtjänar.

Vill du ha mer råd om innehållsmarknadsföring? Gå tillbaka till avsnittet Innehållsstrategi för branschinsikter, tips och tricks som proffsen använder.