7 tips om bloggdesign som får din webbplats att se professionell ut

7 tips om bloggdesign som får din webbplats att se professionell ut

16 Februar 2019 0 Von admin

7 tips om bloggdesign som får din webbplats att se professionell ut

Antalet webbplatser online är snabbt närmar sig 2 miljarder. Ja, jag sa miljarder, med en B! Wow!

Hur tävlar du eventuellt med de miljarder andra människor som vill ha din kunds uppmärksamhet? Det verkar omöjligt, eller hur?

Jag har goda nyheter för dig. Många av dessa webbplatser är inte bra alls. Deras bloggdesign är – låt oss säga, inte så bra?

Om du vill få den respekt och uppmärksamhet du förtjänar online måste du ha en professionell blogg. Du måste se till att ditt varumärke är på plats och representerar dig på ett sätt som kommer att få rätt typ av uppmärksamhet. Den goda typen som är.

Om du vill lära dig mer om hur du får din blogg att se professionell ut, fortsätt läsa den här artikeln.

Öka din bloggdesign till nästa nivå

När du tittar på det senaste webbdesigntrender, det är lätt att bli distraherad. Du är inte säker på vad du behöver göra först. Kanske börjar du en sak och sedan en annan och en annan.

Inte länge sitter du kvar med en massa halvfärdiga projekt, och din webbplats ser lite försummad ut. Att veta hur viktig utformningen av din blogg är, har du kommit hit. Och du har kommit till rätt ställe.

1. Planera din design

Om du kastar din design på ett infall är alla på väg att berätta. Istället för att dela upp din design element för element, gör en plan innan du ens börjar.

Som med din marknadsföringsstrategi för innehåll måste du ha en strategi när du vill att din blogg ska se professionell och välorganiserad ut.

2. Se din grammatik

Det snabbaste sättet att negera från en vackert designad webbplats är att gå på den med skrämmande grammatikfel. Du vill inte få dina läsare att skaka och skaka på huvudet när du läser igenom din information.

Även om grammatik inte är ett designelement, kommer det att döda alla dina chanser till trovärdighet, så vi ville kasta in det här åt dig.

3. Offra inte för mycket för omvandlingar

Vi har alla varit på den webbplatsen. Du känner den. Den med tre olika popup-fönster, en rullning över och en övergivningsformulär.

Suck.

Frustrerande vet jag. Du vill inte vara den där killen eller galgen. Se till att du har användarupplevelsen i åtanke när du ska konvertera.

Om du offrar användarupplevelsen för att öka din opt-in-rate för mycket kan du förlora en hög andel av dina besökare. Och du kommer definitivt att uppröra mer än några få.

När du har för många popup-fönster, pop-overs, lightboxar och sådant ser det inte professionellt ut. Det ser rörigt och oattraktivt ut.

4. Att tänka i färger

När du bygger ditt varumärke måste du skapa din varumärkesfärgpalett. Dina visitkort, webbplatser och annat marknadsföringsmaterial bör alla fungera i samma färger.

Människor associerar dig med färger och det gör det lättare för dem att komma ihåg dig. Du vill att folk ska komma ihåg dig och ditt varumärke så glöm inte ditt färgschema när du utformar din blogg.

Ett professionellt sammanställt färgschema komplimangerar de andra färgerna i schemat och får människor att njuta mer av att bläddra igenom din webbplats. Undvik flashiga och kolliderande färger eftersom de kan skada ögonen och bli avstängda.

5. Branding Your Graphics

Ärligt talat, folk kommer att hi-jack din grafik. Vi vet det, men om vi är beredda kan vi åtminstone få lite exponering av det. Lägg din logotyp i din grafik så om någon tar dem från din webbplats, kommer de fortfarande att veta vem som skapade dem.

Inte bara kommer branding av din grafik att hjälpa dig att hålla ditt namn framför människor som tittar på ditt innehåll, men det kommer också att få dig att se mer professionell ut. När du märker din grafik på ett elegant sätt visar den att du vet hur du ska ta hand om affärer.

6. Bye Bye Clutter

Kommer du ihåg när jag sa tidigt om alla popup-fönster, pop-unders och andra opt-in formulär? Tja, det är inte de enda typerna av röran som gör att en blogg ser oprofessionell ut.

Tänk på några bloggar du har besökt. Du kanske har sett en blogg med ett taggmoln med slumpmässiga fraser. Om du klickar på en av dessa fraser i taggmolnet tar det dig till ett blogginlägg som är taggat med det nyckelordet.

Människor använder mycket sällan taggmoln och det ser klibbigt ut. Du kan antingen bli av med taggmolnet eller placera en annan typ av mer användbar navigering på sin plats.

7. Hej White Space

Oj. Du har många saker på gång där.

Precis som om du inte vill att ditt datum ska ha på sig en randig kostym med rutig slips och bowlingskor, borde inte din webbplats ha för mycket på gång heller.

Lämna mycket vitt utrymme så att människors ögon får möjlighet att vila. När du lämnar vitt utrymme på din blogg tillåter du användare att fokusera på den viktigaste delen av din webbplats. Använd blanksteg för att rikta uppmärksamhet istället för att känna att det är slöseri med bloggutrymme.

Bonustips – Ditt innehåll måste vara enkelt att skanna

När du skriver dina blogginlägg, se till att dela upp ditt innehåll i enkla att skanna bitar. Om folk inte vill läsa en viss del, bör de kunna hoppa till nästa rubrik för att komma in i nästa viktiga del av inlägget.

När du strukturerar ditt innehåll på det här sättet sätts det ihop eftertänksamt. Genomtänkt och välstrukturerat innehåll är värdefullt för dina besökare och visar din nivå av professionalism.

Skapa en strategi för innehållsmarknadsföring för vinsten

Nu när du är en ninja med bloggdesign och du vet hur du kan ge dina användare en fantastisk upplevelse, är det dags att höja sig. Att lära sig att få din blogg att se fantastisk ut är jättebra, men nu behöver du ögonbollar på bloggen.

Vi har skapat fantastiskt innehåll åt dig så att du kan lära dig att marknadsföra din blogg och få mer trafik. Läs våra artiklar om innehållsmarknadsstrategi idag och lär dig hur du kan öka din trafik.