Cybersäkerhet för bloggar: Hur du skyddar din blogg mot hot mot internet

Cybersäkerhet för bloggar: Hur du skyddar din blogg mot hot mot internet

8 Februar 2019 0 Von admin

Cybersäkerhet för bloggar: Hur du skyddar din blogg mot hot mot internet

Cyberattacker är ett av de viktigaste hoten mot amerikanska företag. I själva verket har hackare riktat sig mot några av Amerikas största och mest kraftfulla företag.

Till exempel, Marriott hotell och Google+ hackades båda 2018. Hackare samlade in värdefull kundinformation som kreditkort, pass och födelsedatum.

Alla onlineföretag, inklusive bloggar, är sårbara för en cyberattack. Om din blogg inte är säker kan hackare komma åt dina kunders mest känsliga information.

Läs vidare för att lära dig mer om cybersäkerhet för bloggar. Utforska de åtgärder som krävs för att skydda ditt företag och kunder från ett potentiellt onlinehot.

Vad är säkerhetsgrunderna?

Några av de mest grundläggande säkerhetsåtgärderna hindrar hackare från att få tillgång till din blogg. Den första tumregeln är att begränsa inloggningsåtkomst och ge väldigt få personer administratörsbehörighet.

Många bloggare gör misstaget att behålla ett generiskt användarnamn, till exempel ”admin”. Detta är detsamma som att hålla upp ett välkomstskylt för hackare.

Istället bör du utveckla ett unikt användarnamn och använda ett starkt lösenord. Ett starkt lösenord kräver att du använder stora och små bokstäver, siffror och specialtecken.

Slutligen skapa en ny användare med fullständiga administrativa behörigheter. När du är klar fortsätter du och tar bort administratörskontot som automatiskt ställs in av CMS.

Hur kan du skydda personlig information?

Ibland kräver hantering av en blogg att du delar kontaktinformation. I vissa fall behöver du ett telefonnummer för vissa appar eller tjänster. Ett annat exempel är användningen av en personlig e-postadress för ett nyhetsbrev eller marknadsföringskampanjer.

Du bör skydda personlig information genom att använda affärsspecifika konton. Använd till exempel ett Google-röstnummer istället för att ge ut ditt telefonnummer. Ange också ett postlådesnummer istället för en fysisk postadress. Hackare är så sofistikerade att de kunde den här informationen för att försöka få tillgång till din ADT Small Business konto.

Använd dessutom inte din personliga e-postadress i ett bloggs nyhetsbrev. En bättre strategi är att använda en annan e-postadress så att du inte äventyrar ditt personliga konto.

Slutligen bör du vara försiktig med innehållet som publiceras. Säkerhetsexperter rekommenderar att du inte publicerar identifierande bilder eller namn.

Hur håller jag din webbplats domän privat?

När du köper en domän för din webbplats begär värdtjänsten en betydande mängd personlig information. Denna information finns på en offentlig webbplats som heter WHOIS.

Den goda nyheten är att du inte behöver skicka denna information till den offentliga databasen. Istället kan du köpa sekretess för domäner från webbhotellstjänsten.

Detta är det bästa alternativet för personer som inte vill dela personlig information. Kanske är den bästa fördelen att domänskyddet är billigt och bara kostar några dollar per månad.

Sammanfattning av CyberSecurity för bloggar

Du sätter dig där ute när du startar en blogg. Hackare riktar sig mot utsatta webbplatser så att de kan stjäla personlig och ekonomisk information.

Om stora företag som Google är sårbara för hackare än din webbplats är också. Om du gillade den här artikeln om cybersäkerhet för bloggar, kolla in vår blogg för andra fantastiska bitar.