En guide för bloggägare

En guide för bloggägare

1 November 2018 0 Von admin

Hur man gör WordPress mobilvänlig: en guide för bloggägare

I dag och ålder är det viktigt att du gör din WordPress-mobilvänlig. År 2016 överträffade surfing på nätet med mobila enheter för första gången stationära datorer. Mobiltrafik utgör nu en hela 51,3 procent av all internettrafik.

Det är stort.

Om du inte redan har gjort det, ta en titt på din webbplats och se till att den är mobilvänlig; annars tappar du tusentals potentiella kunder.

Mot bakgrund av detta har vi några praktiska tips för dig. Låt oss dyka in!

1. Ladda ner ett mobilvänligt tema

Numera är de flesta WordPress-teman mobilvänliga. Dessa typer av mönster är kända som “lyhörd”. Enkelt uttryckt justerar de vilken skärm som helst.

Om du hamnar i den olyckliga kategorin av människor som inte har ett mobilvänligt tema finns det några saker du kan göra:

Se till att ditt tema är uppdaterat. Det finns en stor chans att den senaste versionen av ditt tema är lyhörd, så se till att ladda ner den senaste versionen.

Installera ett plugin som hjälper dig att skapa en mobilversion av din webbplats, till exempel WP Mobile Edition eller JetPack.

Det senare alternativet kan dock vara tidskrävande och begränsa din förmåga att anpassa din webbplats. Mot bakgrund av detta är det nog bättre att bara bita i kulan och välja en ny design.

Dina plugins måste också vara lyhörda

Du skulle bli chockad över hur många människor som försummar denna aspekt.

För att mobilanvändare ska ha en bra upplevelse på din webbplats behöver du plugins som har en lyhörd design.

När du laddar ner ett nytt plugin, oavsett om det är ett kontaktformulär eller en test widget, måste du se till att det ser bra ut på både stationära och mobila enheter.

2. Gör din webbplats snabbare på mobilen

Folk förväntar sig att din webbplats laddas snabbt, särskilt på mobilen. Så ge dina konsumenter vad de vill! Detta förbättrar den övergripande användarupplevelsen och ökar också dina SEO-insatser; det är en vinn-vinn.

Handla om 53 procent av mobilanvändarna lämna en webbplats om den inte laddas inom tre sekunder. Detta nummer talar för sig själv. Om konverteringar är viktiga för dig, se till att din webbplats laddas snabbt.

För det första, gå till Google PageSpeed ​​Insights och anslut din URL. Detta ger dig en fullständig översikt över hur Google betygsätter din sidhastighet (för både stationära och mobila enheter).

När du väl har fått reda på varför dina sidor är långsamma kan du börja förbättra saker. För mer information om din laddningstid kan du också använda verktyg som Pingdom och GTmetrix. Dessa resurser kommer säkert att styra dig i rätt riktning.

Förutom alla ovanstående rekommenderar vi noggrant att kolla in Googles AMP (Accelerated Mobile Pages). Detta är en unik HTML-markering som du kan lägga till i din kodning för att säkerställa att dina sidor laddas snabbare på Google.

För att få ut det mesta av AMP på din WordPress-webbplats, installera plugin-programmet och följ instruktionerna. Det är verkligen så enkelt som det!

3. Saker att undvika

Om du vill öka webbplatsens mobilvänlighet är det några saker du behöver undvika:

Redigera eventuella multimediaelement som inte fungerar på mobiler.

Oavsett om du använder videor, GIF-filer eller ljudfiler, se till att de spelas korrekt för både mobil- och stationära användare. Annars kan människor inte utnyttja din webbplats till fullo på sina mobila enheter.

Avstå från att använda små teckensnitt. Leta igenom dina webbsidor för att säkerställa att ditt teckensnitt är minst 16 poäng eller högre. Google är inte ett fan av små teckensnitt för smartphones och surfplattor.

För mer information om saker att undvika, sök efter professionell tjänster för mobil marknadsföring. Ett erfaret företag kommer att berätta allt du behöver veta.

5. Ta det mobilvänliga testet

Du kommer aldrig att vara säker på om din WordPress-webbplats verkligen är mobilvänlig såvida du inte använder Googles verktyg för mobilvänlighet.

Anslut bara din webbadress så kommer den att berätta vad du behöver förbättra. När du väl känner till problemen kan du åtgärda dem.

Du kan också använda Google Search Console; det finns ett avsnitt märkt “Mobilanvändbarhet” (ligger under söktrafik). Detta ger dig ytterligare råd om hur du optimerar din webbplats för mobilvänlighet.

6. Undvik popup-fönster som täcker hela skärmen

Popups som dominerar hela skärmen är aldrig en bra idé. Även skrivbordsanvändare tycker att de är irriterande. De är dock en mardröm för människor som försöker komma åt din webbplats på mobila enheter.

Vanligtvis gör pekkontroll det super svårt att bli av med dem. Detta besvär kan ofta få människor att lämna din webbplats innan de har fått chansen att smälta något av ditt värdefulla innehåll.

Inte coolt.

7. Rampa saker uppåt

Om du vill ta mobilvänligheten till nästa nivå, förvandla din WordPress-webbplats till en mobilapp.

Du kan välja antingen en progressiv eller inbyggd app. En progressiv app är fortfarande en webbplats. Det kommer dock att fungera mer som en app utformad med tanke på mobilanvändare.

En inbyggd app kräver å andra sidan att användare laddar ner din app på sina smartphones.

Om du gillar tanken på en progressiv app, ladda ner pluginprogrammet WordPress Mobile Pack så får du saker live inom några minuter!

Hittade du detta råd om hur du kan göra WordPress Mobile Friendly användbar?

Om du gillade dessa tips om hur du gör WordPress mobilvänlig, är vi övertygade om att du kommer att älska de andra inläggen på vår digitala marknadsföringsblogg.

Därifrån pratar vi om allt från PPC-strategier till branding-hack. Njut av!

För mer information om inkommande marknadsföring kan du göra anspråk på ditt gratis Article City-konto. Detta är en fantastisk resurs för alla som vill förbättra sina nuvarande strategier!