En nybörjarguide för WordPress webbdesign

En nybörjarguide för WordPress webbdesign

14 Oktober 2019 0 Von admin

En nybörjarguide för WordPress webbdesign

WordPress driver runt 34% av internet. Inte bara driver WordPress med bloggar, men många e-handelssajter använder WordPress också.

Om du funderar på att starta din egen webbplats kan du överväga WordPress men undrar hur svår WordPress webbdesign är. Om du inte är särskilt tekniskt benägen kan det verka skrämmande att designa din egen webbplats men vi kan hjälpa till. Fortsätt läsa den här artikeln och lära dig några enkla tips för att utforma din webbplats på WordPress.

Välj ett tema som fungerar för dig

Beroende på hur bra du är med tekniska frågor kan du behöva välja ett ganska enkelt tema. WordPress-teman är det som får din webbplats att visas som de gör online. WordPress-teman låter dig ha vissa funktioner och sätt att visa upp ditt innehåll utan att själv koda det.

Det finns bokstavligen tusentals teman tillgängliga online. Du hittar några teman är betalda teman och vissa är gratis. Du hittar teman som kräver en årlig prenumeration och andra teman som du kan köpa med en engångsinvestering.

Beroende på vilken typ av webbplats du vill skapa kommer du att upptäcka att vissa teman fungerar bättre för dig än andra. Om du bygger en webbplats i tidskriftsstil finns det teman som är specifikt för denna webbplatsstil. Om du vill bygga en fotograferingswebbplats kan du hitta teman som är optimerade för att dela din fotografering.

Håll ett snyggt sidofält

Sidofältet på din WordPress-webbplats visas på varje sida i de flesta mönster. Sidofältet är inte där du ska placera allt du kan tänka dig. Senaste inlägg, annonser, kampanjer, om sektioner och många andra avsnitt kan förvirra eller distrahera dina läsare.

Var målmedveten när du lägger saker i sidofältet. Oavsett om du använder managed hosting eller cpanel hosting får du åtkomst till sidofältets inställningar på samma sätt. Gå in i din instrumentpanel, gå till utseende och klicka på widgets. När du är i widgetavsnittet kan du enkelt ändra vad som finns i sidofältet.

Gör det enkelt att navigera på din webbplats

Ingenting är mer frustrerande än att gå till en webbplats där du inte hittar det du letar efter. Din webbplatsnavigering bör vara meningsfull när människor kommer för att hitta information.

Gruppera ämnen, skapa kategorier och strukturera din menysektion på ett sätt där människor kan se ditt system och din tankeprocess. Om du har en ekonomiavdelning på din webbplats kan du lägga till underavsnitt som Skuldlösning, Besparingar, Investeringar och allt annat relaterat som kan betraktas som ett underämne.

Användarupplevelse är en viktig del av webbdesign. Fokusera på att planera din webbplatsnavigering innan du ens skapar innehåll så fungerar det mycket bättre för dig.

Välj en ren permalänkstruktur

Permalink struktur är din webbplats länk struktur. Till exempel, om din webbplats är yourwebsite.com kan din permalänk vara yourwebsite.com/post1 eller yourwebsite.com/posttitle. Du kan välja din permalänkstruktur i inställningsavsnittet längst ner på sidofältet på instrumentpanelen.

Använd bilder för att köra din punkt hem

Bilder hjälper dina läsare att hålla sig engagerade. Vi minns alla att vi älskade att läsa bildböcker och blev glada att se vad som stod på nästa sida. Nu som vuxna hjälper bilder fortfarande att få poäng hem så att vi kan förstå informationen.

Inte bara gör bilder att din sida ser bättre ut och engagerar dina läsare utan de kan också hjälpa till med sökmotoroptimering (SEO). Du har möjlighet att lägga till “alt text” med nyckelordet när du laddar upp det till din WordPress-sida eller postar för bättre SEO-resultat.

Du kan använda stockbilder eller så kan du ta dina egna bilder och använda dem på din webbplats. Lagerbilder är billiga idag eller så kan du till och med hitta några online gratis.

Välj ett tilltalande typsnitt

Om du inte vill se ut som alla andra webbplatser online och använda Arial-teckensnittet kanske du vill titta på andra teckensnitt. Du kommer att upptäcka att det finns många alternativ tillgängliga men du måste hitta teckensnitt som passar ditt varumärkes utseende.

Du behöver inte nödvändigtvis använda ett annat teckensnitt på hela din webbplats men du kanske vill använda ett snyggt teckensnitt på dina rubriker. Medan du vill att din webbplats ska vara attraktiv för dina besökare vill du inte överbelasta dem visuellt eller göra din webbplats svår att läsa.

Det finns till och med platser där du kan skapa ditt eget teckensnitt, ladda ner det och använda det på din webbplats för att göra det unikt till dig. Det här är lite av ett tips men det kan vara något du vill tänka på senare när du jobbar med ditt varumärke.

Glöm inte sidfoten

Även om sidfoten kan verka lite tråkig, är det främsta fastigheter. Människor rullar längst ner på din sida för att få en uppfattning om hur länge innehållet är. Se till att du har viktig information där så att de kan se den och eventuellt besluta att stanna kvar på din sida längre.

Beroende på vilket tema du väljer för din webbplats kan du till och med kunna ta bilder från ditt Instagram-flöde, visa utdrag från din Om-sida och mer.

WordPress webbdesign för vinsten

Nu när du vet mer om WordPress webbdesign är en helt ny värld öppen för dig. Varför inte fortsätta lära? Vi har många andra artiklar på vår webbplats som kan öppna fler världar och spännande möjligheter.

Bläddra igenom vår webbplats, hitta ditt favoritavsnitt, släpp ett bokmärke och kom tillbaka snart för fler fantastiska läsningar.