Webbplats laddas långsamt?  Så här fixar du det

Webbplats laddas långsamt? Så här fixar du det

17 November 2019 0 Von admin

Webbplats laddas långsamt? Så här fixar du det

Laddas din webbplats långsamt?

Att komma in i digital marknadsföring är en viktig del av ett företags framgång idag. Vissa säger till och med att det är jämnt viktigare än produkten sig. De säger att du kommer att slösa bort din tid om du inte har rätt marknadsföringstaktik.

En stor del av digital marknadsföring kommer ner till din företagswebbplats. Varje företag behöver en nu oavsett hur liten eller stor de är. Detta säkerställer att människor har något som referens och lockar kunder med bekvämlighet och engagemang.

Men om du har en långsamt laddad webbplats kan den istället vända potentiella kunder bort. Många saker som kan få detta att hända. Du måste förhindra detta för att säkerställa en framgångsrik marknadsföringskampanj.

Så här kan du lösa detta problem och få din webbplats att ladda snabbare.

1. Använd ett innehållsleveransnätverk

En CDN består av olika servrar på olika platser. Dessa ligger på strategiska platser i ett område för att ge täckning till alla som går åt Internet. CDN-filer sparar webbplatsens data när en användare besöker den.

Att göra detta är ett sätt för sidorna att laddas snabbare nästa gång användare besöker webbplatsen. Att inte ha din webbplats registrerad i ett CDN betyder att du inte kan njuta av den här funktionen. Detta kommer att få besökare att uppleva samma laddningshastighet varje gång de besöker din webbplats.

Det blir ännu mer ett problem om ditt företag kretsar kring återkommande besök. E-handelswebbplatser är ett exempel på denna typ av verksamhet. Besökare blir inte nöjda med långsamma affärstransaktioner på grund av webbplatsens laddningshastighet.

2. Klipp ner plugins

Plugins tar upp mycket processorkraft på en webbplats. Detta får dem att sakta ner den totala laddningstiden. Det kan till och med få dem att krascha i lågspecifika datorer och kan också tvinga dödens blå skärm.

Dessa är alla oönskade, så att skära ned på plugins är det bästa alternativet för dig. Plugins kan göra din webbplats snyggare och ge fler funktioner, men att ta bort dem som inte tjänar något viktigt syfte kan hjälpa din webbplats att laddas snabbare.

Detta är en vanlig förekomst för WordPress-webbplatser. Det enda sättet att säkerställa en ren kod är att dubbelkontrollera så ofta du kan. Plattformen lämnar ofta en röra om du inte är noggrann med städning.

3. Komprimera bilder på din webbplats

Att placera bilder på din webbplats är ett bra sätt att engagera din publik. Det kan till och med övertyga kunderna att köpa produkten om de gillar bilden de ser. Dessa kan dock sakta ner din webbplats laddningstid.

Detta är fallet när du använder högupplösta bilder för din webbplats. Dessa tar till och med längre tid att läsa in än själva sidan i vissa scenarier. Detta gör att webbplatsen ser underoptimerad och oprofessionell ut.

Dessa kan påverka hur kunder kan se på ditt företag. Du kan se till att detta inte händer genom att använda komprimerade bilder för din webbplats. Du kan också ta dina aktuella bilder och komprimera dem med hjälp av specialverktyg som du kan hitta online.

4. Välj en bättre webbhotell

Webbhotell gör det möjligt för din webbplats att gå live. Dessa servrar gör din webbplats tillgänglig för resten av Internet. Dessa servrar är ofta förstklassiga, men det är ofta anledningen till att din webbplats laddas långsamt.

Detta är ofta fallet när du väljer en webbhotelltjänst av låg kvalitet. Det kan ha varit ett bra val tidigare eftersom de erbjuder gratis webbhotell. Nu när du driver en företagswebbplats är det dock dags att vara realistisk och välja en premium webbhotell.

Premiumhotell garanterar ofta att din webbplats håller länge. Se till att du registrerar dig och kvalificerar dig för en premium värdtjänst innan du lämnar den första. Detta säkerställer att din webbplats inte upplever stillestånd medan du överför värdar.

5. Åtgärda alla trasiga länkar

En webbplats som laddas långsamt betyder att det finns en massa trasiga länkar ströade över hela webbplatsen. Det här är länkarna som leder till obefintliga webbsidor. Det är också de som har dåliga länkar och leder till ingenstans.

Dessa tar upp mycket bandbredd från en webbplats och får dem att gå långsammare. Detta kommer att gälla för alla webbplatsfunktioner, inklusive medieladdning. Att ha dessa infekterar din webbplats kommer att vara ett sätt att få en besökare att lämna så snart som möjligt.

Det finns verktyg tillgängliga online som hjälper dig att avgöra vilka länkar som har gått dåligt. Ta dig tid att fixa dem och optimera sidorna de leder till.

Medan vi diskuterar länkar, minska antalet omdirigeringslänkar. Dessa kan ta mycket tid och processorkraft. Det är bättre att ta bort dem än att riskera att sakta ner din webbplats.

6. Optimera din webbdesign

Den främsta anledningen till att du har en långsam laddningstid är att det sätt du har utformat din webbplats inte är optimalt. Detta innebär ofta att du har många rader med kod som rör din webbplats. Dessa tar upp väsentlig processorkraft och gör att hela systemet belastas långsammare.

Detta är det vanligaste fallet för företagsägare eftersom de försöker skapa sin webbplats själv. Det här är en ädel ansträngning, men det kan lämna dig med många buggar på webbplatsen. Investera i en webbplats designbyrå är ofta det bästa steget att göra.

Dessa proffs kan optimera din webbplats och göra den till den bästa versionen av sig själv. De kan rensa upp oönskade kodrader och ge dig en betydande hastighetsökning.

7. Aktivera cachning

Att ha ett caching-plugin är det enklaste sättet att fixa din webbplats med långsam laddning. Dessa plugins cachar data till besökarens enhet för att spara. Nästa gång användaren besöker webbplatsen kommer webbplatsen att ha cachade data för att påskynda processerna.

Detta minskar mycket laddningstid och gör det enkelt att besöka din webbplats igen.

Laddar din webbplats långsamt? Optimera det idag

En långsam laddning av en webbplats betyder bara att din digitala marknadsföring faller. Detta kan sedan leda till att ditt företag faller. Optimera din webbplats nu och öka kampanjens chanser att lyckas idag!

Förbättring av din webbplats slutar inte här. Det finns andra viktiga faktorer att arbeta med, som webbplatsens design och målsidesprestanda. Oroa dig inte om du känner dig lite förlorad – läs gärna mer av våra guider här för att upptäcka alla tips och tricks du behöver!